ddp xmas

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού περιμένει όλα τα παιδιά στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί. Κάλαντα, αναγνώσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο, μουσική, κεράσματα και δώρα. 

Επιμέλεια: 018

Δημιουργικά εργαστήρια, διαδραστικές και δραματοποιημένες αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και ιστοριών, κουκλοθέατρο, νόστιμα κεράσματα, ζωντανή μουσική, κάλαντα, face–painting, σοκολατογραφίες, bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών (και όχι μόνο), λαχειοφόρος αγορά με μοναδικά δώρα και άλλα πολλά περιμένουν τα παιδιά «Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη», τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στον πανέμορφο χώρο της KN Group_Design that works (Κυδωνιών 4-6*, Ταύρος), το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) πραγματοποιεί τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του με τίτλο «Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη».

Το εικαστικό της εκδήλωσης φιλοτέχνησε η εικονογράφος Λίλα Καλογέρη.

Μικροί και μεγάλοι μοιράζονται το πνεύμα των Χριστουγέννων, υποδέχονται με χαρά και αισιοδοξία τις φετινές γιορτές στηρίζοντας ταυτόχρονα το έργο του Δικτύου στην προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών.

«Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη» συμμετέχουν οι συγγραφείς και αφηγητές Εύη Γεροκώστα (μαζί της οιΜαρία Κουτρώνα, Κωνσταντίνος Σβόλης, Ντίνα Κουμπούλη, Αγγελική Σαρακινού), Λίλα Γκούνη Σοφικίτη, Θεοδώρα Κατσιφή, Μαριέττα Κόντου, Αγγελική Λάλου, Βασιλική Μαρκάκη, Μανώλης Νικόλτσιος, Ελένη Σβορώνου, Δέσποινα Σουγιούλ, Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου, οι εικονογράφοι/εικαστικοί Μυρτώ Δεληβοριά, Έφη Λαδά, Χαρά Μαραντίδου, Λέλα Στρούτση, οι μουσικοί Αλέξανδρος Αργύρης, Τάνια Παλαιολόγου, Τάσος Χαλκίδης, Γιώργης Χριστοδούλου, Star Wound και μαζί η κουκλοπαίκτρια Ιωάννα Μοσχούρη, η ομάδα της APIVITA, ομάδα θεατρολόγων του ΕΚΠΑ, μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής “Ευγένιος Ντελακρουά” και η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου.

Πλήρες πρόγραμμα

11:15 – 11:45 | Κουκλοθέατρο «Στη Βιβλιοθήκη» με την Ιωάννα Μοσχούρη

11:20 – 11:40 | Κάλαντα με τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά»,

Άλκη Γεωργίου, Ρεβέκκα Μπεχράκη, Χαρά Βλαχάκη, Γιώργο Λιλάκο, Μυρτώ Μπίθα, Κωνσταντίνο Λαζάκη

11:30 – 12:15 | O Μανώλης Νικόλτσιος, η Αγγελική Λάλου και η Έφη Λαδά διαβάζουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες

11:30 – 12:15 | Εικαστικό εργαστήρι με τη Χαρά Μαραντίδου

12:20 – 13:00 | H Λέλα Στρούτση μας υποδέχεται «Στη Γειτονιά των Χριστουγέννων» (εκδ. Ψυχογιός) (εικαστικό εργαστήρι)

12:30 – 13:00 | Παίζοντας με ένα παραμύθι με την Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου

13:00-14:00 | ‘Eνα γιορτινό messy play με σοκολάτες, άχνη ζάχαρη και ζαχαρωτά για μικρούς μικρούς φίλους από τους παιδαγωγούς της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης οι οποίοι θα αφηγηθούν και τα «Αληθινά Χριστούγεννα» (εκδ. Δεσύλλας)

13:00 – 13:40 | Ο Τάσος Χαλκίδης και η Χριστουγεννιάτικη παλιοπαρέα του: Τάνια Παλαιολόγου, Νοmik, Μαρία Αλαμάνη και Ντανιέλα Μπολάνο

13:10 – 14:00 | Η Μυρτώ Δεληβοριά μας προσκαλεί σε «Αϊβασιλικές σκιτσομαχίες» (εικαστικό εργαστήρι)

13:00 – 14:00 | Η Δέσποινα Σουγιούλ θα μας αποκαλύψει «Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες» (εκδ. Μάρτης)

13:00 – 14:00 | Η Ελένη Σβορώνου θα μας μιλήσει για τα ξεχωριστά «Δωρομπερδέματα» (εκδ. Susaeta)

14:00 – 14:30 | Μαριέττα Κόντου μας αφηγείται «Αγιοβασιλέματα» (εκδ. Μεταίχμιο)

15:00 – 16:00 | Μουσικό Live με τον Γιώργη Χριστοδούλου

16:00 – 17:00 | Η Θεοδώρα Κατσιφή μας προτρέπει να ανακαλύψουμε «Τα μαγικά Χριστούγεννα του κυρίου Μούλερ»

16:00 – 17:30 | Δραματοποίηση Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών και Ιστοριών με φοιτητές/τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Για τη συμμετοχή στον κόσμο των παραμυθιών, θα υπάρχει παράλληλα ζωγραφική προσώπου για παιδιά (face painting)!

17:00 – 17:30 | «Ονειρο-σκορπίσματα, παραμυθο-μαζέματα», αφήγηση με την Εύη Γεροκώστα και τους Μαρία Κουτρώνα, Κωνσταντίνο Σβόλη, Ντίνα Κουμπούλη, Αγγελική Σαρακινού

17:30 – 18:00 | Μουσικό live με τους Star Wound

Δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια της εκδήλωσης εδώ.

ddp xmas afissa

Περιγραφές εργαστηρίων

H Λέλα Στρούτση υποδέχεται τα παιδιά στη «Στη Γειτονιά των Χριστουγέννων» (εκδ. Ψυχογιός) σε ένα εικαστικό εργαστήρι βασισμένο στο βιβλίο της Βασιλικής Μαρκάκη.

Στη Γειτονιά των Χριστουγέννων γιορτάζουν μικροί και μεγάλοι, απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου! Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους δικούς τους πολύχρωμους χάρτινους «γείτονες», κατασκευάζουν γιορτινά στολίδια και δίνουν ζωή στην πιο πολυπολιτισμική και χαρούμενη γειτονιά!

«Παίζοντας με ένα παραμύθι» με την Παναγιώτα Τομοπούλου. 

Το αστεράκι του Δέντρου Θα καταφέρουν τα παιδιά να βάλουν το αστέρι πάνω στο δέντρο; Θα βοηθήσουν τα ζώα αυτή τους την προσπάθεια; Η συγγραφέας Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου θα …παίξει με τα παιδιά ένα παραμύθι!

Η Δέσποινα Σουγιούλ θα μας αποκαλύψει «Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες» (εκδ. Μάρτης)

Με αφορμή αυτό το βιβλίο από τις εκδ. Μάρτης, τα παιδιά θα μάθουν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι, θα κατασκευάσουν αυτοσχέδια κρουστά μουσικά όργανα για να το συνοδεύσουν ρυθμικά, θα χορέψουν έναν αυτοσχέδιο μουσικό χορό που θα φτιάξουμε μαζί και θα δημιουργήσουν μια εικαστική σύνθεση που θα αφορά το θέμα του βιβλίου.

Η Ελένη Σβορώνου θα μας μιλήσει για τα ξεχωριστά «Δωρομπερδέματα» (εκδ. Susaeta)

Το βιβλίο έχει στόχο την καλλιέργεια της σχέσης του παιδιού με τους ηλικιωμένους, της αίσθησης της διαγενεακής επικοινωνίας. Μαθαίνω από τον ηλικιωμένο και του μαθαίνω κι εγώ κάτι. Κατανοώ την ανάγκη του ηλικιωμένου να αγαπηθεί. Δωρολήπτης εγώ αλλά και εκείνος.

Η Λίλα Γκούνη Σοφικίτη μας προσκαλεί να μαγειρέψουμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Όλοι μαζί θα φτιάξουμε από την αρχή μια αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία «Μα που πήγε ο Άι- Βασίλης;», αξιοποιώντας κάρτες δημιουργικής αφήγησης, καθώς τα παιδιά θα φτιάχνουν την ιστορία η Λίλα θα την αποτυπώνει με απλά σκίτσα σε χαρτί του μέτρου. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα πάρουν χρώματα και θα προσθέσουν τις δικές τους ζωγραφιές στο μεγάλο χαρτί.

Μαριέττα Κόντου μας αφηγείται «Αγιοβασιλέματα» (εκδ. Μεταίχμιο)

Πού να ’ξερε η Ερμιόνη όταν έγραφε εκείνο το γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, που του ζητούσε να μην έρθει και που έκλεινε με μια υπόσχεση, πως αυτό θα ήταν η αρχή ενός ταξιδιού που θα της έμενε αξέχαστο! Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα πιο γλυκά και ανέμελα παιδικά όνειρα, γέμισε ένα παιδικό σακίδιο, έβαλε σαγιονάρες, λίγα βότσαλα στην τσέπη για τον γυρισμό, καβάλησε ποδήλατο και προσγειώθηκε σ’ έναν κόσμο αλλιώτικο! Εκεί που τα ρολόγια μετρούν τις ώρες τεμπέλικα, ενώ τα αηδόνια, οι ελέφαντες, τα ποντίκια, οι κούκλες και οι χιονάνθρωποι μιλούν ανθρώπινα και περιμένουν κι αυτά τον Αϊ-Βασίλη. Και η Ερμιόνη θ’ ανακαλύψει μυστικά κρυμμένα από το παρελθόν, που θα της λύσουν απορίες για το μέλλον που ούτε καν φανταζόταν…

Η Θεοδώρα Κατσιφή μας προτρέπει να ανακαλύψουμε «Τα μαγικά Χριστούγεννα του κυρίου Μούλερ».

Ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι εμψύχωσης δημιουργικής γραφής για Μικρά παιδιά με Μεγάλες ιδέες! Εμπνεόμενοι από τα Χριστούγεννα, τα παιδιά με τη φαντασία τους  θα επινοήσουν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη ιστορία με πρωταγωνιστή τον κύριο Μούλερ. Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής απευθύνεται σε παιδιά που τους αρέσει να ακούν, να διαβάζουν, να γράφουν και να ζωγραφίζουν ιστορίες.


INFO

Κυδωνιών 4-6, Ταύρος - KN Group_Design that works

Η λίστα με τα δώρα της λαχειοφόρου βρίσκεται εδώ

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βραβεία Αναγνώστη 2024 – Βιβλία για παιδιά και εφήβους: Οι βραβευθέντες και τα βιβλία τους

Βραβεία Αναγνώστη 2024 – Βιβλία για παιδιά και εφήβους: Οι βραβευθέντες και τα βιβλία τους

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Αναγνώστη 2024 για τα βιβλία για παιδιά και εφήβους που εκδόθηκαν το 2023. Η τελετή απονομής έγινε το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο στο Μουσείο Μπενάκη. 

Ομάδα 018

Σε τέσσερις κατηγορίες βιβλίων για παιδιά και εφήβους απονέμει κάθε ...

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας... από τη Γη ως τον ουρανό!

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας... από τη Γη ως τον ουρανό!

«Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...». Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, είναι και πάλι εδώ!

Επιμέλεια: 018

Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιου...

Βραβεία Αναγνώστη 2024 – Βιβλία για παιδιά και εφήβους: Οι υποψήφιοι και τα βιβλία τους

Βραβεία Αναγνώστη 2024 – Βιβλία για παιδιά και εφήβους: Οι υποψήφιοι και τα βιβλία τους

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά του «Αναγνώστη» έδωσε στη δημοσιότητα τις μικρές λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων για παιδιά και εφήβους. Πρόκειται για 24 βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2023. Τα υποψήφια προς βράβευση βιβλία χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, ενώ τα βραβεία θα ανακοινωθούν την Πέμπτη1...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Αόρατος» του  Ελόι Μορένο (κριτική) – Ένα βιβλίο για εφήβους που φωτίζει τις αθέατες πλευρές του σχολικού εκφοβισμού 

«Αόρατος» του Ελόι Μορένο (κριτική) – Ένα βιβλίο για εφήβους που φωτίζει τις αθέατες πλευρές του σχολικού εκφοβισμού 

Για το μυθιστόρημα του Ελόι Μορένο [Eloy Moreno] «Αόρατος» (μτφρ. Δέσποινα Δρακάκη, εκδ. Ψυχογιός). Κεντρική εικόνα: από την τηλεοπτική σειρά που στηρίζεται στο βιβλίο. 

Γράφει η Φανή Χατζή 

Σε αντίθεση με την εντ...

Όταν οι γάτες μαθαίνουν στα παιδιά τα πάντα για την τέχνη: Τρία βιβλία που απογειώνουν το βλέμμα

Όταν οι γάτες μαθαίνουν στα παιδιά τα πάντα για την τέχνη: Τρία βιβλία που απογειώνουν το βλέμμα

Τρια βιβλία για παιδιά, για γατόφιλους όλων των ηλικιών (οι οποίοι εξ ορισμού είναι κατά βάθος παιδιά), για όσους ενδιαφέρονται για μια «λοξή» ματιά στο χώρο της τέχνης και της μάθησης.

Γράφει η Ελευθερία Ράπτου

«Τι ξέρεις για το νερό;», λέει ο ζω...

«Αμφίβια» του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη (κριτική) – Το ευαίσθητο δέρμα της εφηβείας

«Αμφίβια» του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη (κριτική) – Το ευαίσθητο δέρμα της εφηβείας

Για το μυθιστόρημα για εφήβους του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη «Αμφίβια» (εκδ. Πατάκη).

Γράφει η Λίλα Τρουλινού

Όσοι πιστεύουν πως η εφηβική λογοτεχνία είναι ένα τεράστιο χασμουρητό, μια σκέτη πλήξη, καθώς καλεί τον νέο σε μια διαδικασία μαθητείας...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Όταν οι γάτες μαθαίνουν στα παιδιά τα πάντα για την τέχνη: Τρία βιβλία που απογειώνουν το βλέμμα

Όταν οι γάτες μαθαίνουν στα παιδιά τα πάντα για την τέχνη: Τρία βιβλία που απογειώνουν το βλέμμα

Τρια βιβλία για παιδιά, για γατόφιλους όλων των ηλικιών (οι οποίοι εξ ορισμού είναι κατά βάθος παιδιά), για όσους ενδιαφέρονται για μια «λοξή» ματιά στο χώρο της τέχνης και της μάθησης.

Γράφει η Ελευθερία Ράπτου

«Τι ξέρεις για το νερό;», λέει ο ζω...

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – 50 βιβλία για παιδιά από 0 έως 12 ετών

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – 50 βιβλία για παιδιά από 0 έως 12 ετών

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» σημαίνει καλοκαίρι με τα μάτια ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση. Προτείνουμε βιβλία για παιδιά από λίγων μηνών μέχρι 12 ετών. Για να τα διαβάσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές, να διασκεδάσουν, να ταξιδέψουν με αυτά, να αντλήσουν δύναμη και να δουν τον κόσμο τους να γίνεται μεγαλύτερος.

...
«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – Βιβλία δραστηριοτήτων για δημιουργικά και χαρούμενα παιδιά

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – Βιβλία δραστηριοτήτων για δημιουργικά και χαρούμενα παιδιά

Βιβλία για το καλοκαίρι: Δραστηριότητες, γρίφοι, παιχνίδια, ασκήσεις, σταυρόλεξα και κρυπτογράμματα. Μια επιλογή από τις πρόσφατες εκδόσεις για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Επιμέλεια: Ελένη Κορόβηλα

Με το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και δημοτικών σ...

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ