ddp xmas

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού περιμένει όλα τα παιδιά στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί. Κάλαντα, αναγνώσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο, μουσική, κεράσματα και δώρα. 

Επιμέλεια: 018

Δημιουργικά εργαστήρια, διαδραστικές και δραματοποιημένες αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και ιστοριών, κουκλοθέατρο, νόστιμα κεράσματα, ζωντανή μουσική, κάλαντα, face–painting, σοκολατογραφίες, bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών (και όχι μόνο), λαχειοφόρος αγορά με μοναδικά δώρα και άλλα πολλά περιμένουν τα παιδιά «Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη», τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στον πανέμορφο χώρο της KN Group_Design that works (Κυδωνιών 4-6*, Ταύρος), το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) πραγματοποιεί τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του με τίτλο «Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη».

Το εικαστικό της εκδήλωσης φιλοτέχνησε η εικονογράφος Λίλα Καλογέρη.

Μικροί και μεγάλοι μοιράζονται το πνεύμα των Χριστουγέννων, υποδέχονται με χαρά και αισιοδοξία τις φετινές γιορτές στηρίζοντας ταυτόχρονα το έργο του Δικτύου στην προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών.

«Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη» συμμετέχουν οι συγγραφείς και αφηγητές Εύη Γεροκώστα (μαζί της οιΜαρία Κουτρώνα, Κωνσταντίνος Σβόλης, Ντίνα Κουμπούλη, Αγγελική Σαρακινού), Λίλα Γκούνη Σοφικίτη, Θεοδώρα Κατσιφή, Μαριέττα Κόντου, Αγγελική Λάλου, Βασιλική Μαρκάκη, Μανώλης Νικόλτσιος, Ελένη Σβορώνου, Δέσποινα Σουγιούλ, Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου, οι εικονογράφοι/εικαστικοί Μυρτώ Δεληβοριά, Έφη Λαδά, Χαρά Μαραντίδου, Λέλα Στρούτση, οι μουσικοί Αλέξανδρος Αργύρης, Τάνια Παλαιολόγου, Τάσος Χαλκίδης, Γιώργης Χριστοδούλου, Star Wound και μαζί η κουκλοπαίκτρια Ιωάννα Μοσχούρη, η ομάδα της APIVITA, ομάδα θεατρολόγων του ΕΚΠΑ, μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής “Ευγένιος Ντελακρουά” και η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου.

Πλήρες πρόγραμμα

11:15 – 11:45 | Κουκλοθέατρο «Στη Βιβλιοθήκη» με την Ιωάννα Μοσχούρη

11:20 – 11:40 | Κάλαντα με τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά»,

Άλκη Γεωργίου, Ρεβέκκα Μπεχράκη, Χαρά Βλαχάκη, Γιώργο Λιλάκο, Μυρτώ Μπίθα, Κωνσταντίνο Λαζάκη

11:30 – 12:15 | O Μανώλης Νικόλτσιος, η Αγγελική Λάλου και η Έφη Λαδά διαβάζουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες

11:30 – 12:15 | Εικαστικό εργαστήρι με τη Χαρά Μαραντίδου

12:20 – 13:00 | H Λέλα Στρούτση μας υποδέχεται «Στη Γειτονιά των Χριστουγέννων» (εκδ. Ψυχογιός) (εικαστικό εργαστήρι)

12:30 – 13:00 | Παίζοντας με ένα παραμύθι με την Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου

13:00-14:00 | ‘Eνα γιορτινό messy play με σοκολάτες, άχνη ζάχαρη και ζαχαρωτά για μικρούς μικρούς φίλους από τους παιδαγωγούς της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης οι οποίοι θα αφηγηθούν και τα «Αληθινά Χριστούγεννα» (εκδ. Δεσύλλας)

13:00 – 13:40 | Ο Τάσος Χαλκίδης και η Χριστουγεννιάτικη παλιοπαρέα του: Τάνια Παλαιολόγου, Νοmik, Μαρία Αλαμάνη και Ντανιέλα Μπολάνο

13:10 – 14:00 | Η Μυρτώ Δεληβοριά μας προσκαλεί σε «Αϊβασιλικές σκιτσομαχίες» (εικαστικό εργαστήρι)

13:00 – 14:00 | Η Δέσποινα Σουγιούλ θα μας αποκαλύψει «Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες» (εκδ. Μάρτης)

13:00 – 14:00 | Η Ελένη Σβορώνου θα μας μιλήσει για τα ξεχωριστά «Δωρομπερδέματα» (εκδ. Susaeta)

14:00 – 14:30 | Μαριέττα Κόντου μας αφηγείται «Αγιοβασιλέματα» (εκδ. Μεταίχμιο)

15:00 – 16:00 | Μουσικό Live με τον Γιώργη Χριστοδούλου

16:00 – 17:00 | Η Θεοδώρα Κατσιφή μας προτρέπει να ανακαλύψουμε «Τα μαγικά Χριστούγεννα του κυρίου Μούλερ»

16:00 – 17:30 | Δραματοποίηση Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών και Ιστοριών με φοιτητές/τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Για τη συμμετοχή στον κόσμο των παραμυθιών, θα υπάρχει παράλληλα ζωγραφική προσώπου για παιδιά (face painting)!

17:00 – 17:30 | «Ονειρο-σκορπίσματα, παραμυθο-μαζέματα», αφήγηση με την Εύη Γεροκώστα και τους Μαρία Κουτρώνα, Κωνσταντίνο Σβόλη, Ντίνα Κουμπούλη, Αγγελική Σαρακινού

17:30 – 18:00 | Μουσικό live με τους Star Wound

Δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια της εκδήλωσης εδώ.

ddp xmas afissa

Περιγραφές εργαστηρίων

H Λέλα Στρούτση υποδέχεται τα παιδιά στη «Στη Γειτονιά των Χριστουγέννων» (εκδ. Ψυχογιός) σε ένα εικαστικό εργαστήρι βασισμένο στο βιβλίο της Βασιλικής Μαρκάκη.

Στη Γειτονιά των Χριστουγέννων γιορτάζουν μικροί και μεγάλοι, απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου! Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους δικούς τους πολύχρωμους χάρτινους «γείτονες», κατασκευάζουν γιορτινά στολίδια και δίνουν ζωή στην πιο πολυπολιτισμική και χαρούμενη γειτονιά!

«Παίζοντας με ένα παραμύθι» με την Παναγιώτα Τομοπούλου. 

Το αστεράκι του Δέντρου Θα καταφέρουν τα παιδιά να βάλουν το αστέρι πάνω στο δέντρο; Θα βοηθήσουν τα ζώα αυτή τους την προσπάθεια; Η συγγραφέας Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου θα …παίξει με τα παιδιά ένα παραμύθι!

Η Δέσποινα Σουγιούλ θα μας αποκαλύψει «Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες» (εκδ. Μάρτης)

Με αφορμή αυτό το βιβλίο από τις εκδ. Μάρτης, τα παιδιά θα μάθουν ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι, θα κατασκευάσουν αυτοσχέδια κρουστά μουσικά όργανα για να το συνοδεύσουν ρυθμικά, θα χορέψουν έναν αυτοσχέδιο μουσικό χορό που θα φτιάξουμε μαζί και θα δημιουργήσουν μια εικαστική σύνθεση που θα αφορά το θέμα του βιβλίου.

Η Ελένη Σβορώνου θα μας μιλήσει για τα ξεχωριστά «Δωρομπερδέματα» (εκδ. Susaeta)

Το βιβλίο έχει στόχο την καλλιέργεια της σχέσης του παιδιού με τους ηλικιωμένους, της αίσθησης της διαγενεακής επικοινωνίας. Μαθαίνω από τον ηλικιωμένο και του μαθαίνω κι εγώ κάτι. Κατανοώ την ανάγκη του ηλικιωμένου να αγαπηθεί. Δωρολήπτης εγώ αλλά και εκείνος.

Η Λίλα Γκούνη Σοφικίτη μας προσκαλεί να μαγειρέψουμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Όλοι μαζί θα φτιάξουμε από την αρχή μια αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία «Μα που πήγε ο Άι- Βασίλης;», αξιοποιώντας κάρτες δημιουργικής αφήγησης, καθώς τα παιδιά θα φτιάχνουν την ιστορία η Λίλα θα την αποτυπώνει με απλά σκίτσα σε χαρτί του μέτρου. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα πάρουν χρώματα και θα προσθέσουν τις δικές τους ζωγραφιές στο μεγάλο χαρτί.

Μαριέττα Κόντου μας αφηγείται «Αγιοβασιλέματα» (εκδ. Μεταίχμιο)

Πού να ’ξερε η Ερμιόνη όταν έγραφε εκείνο το γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, που του ζητούσε να μην έρθει και που έκλεινε με μια υπόσχεση, πως αυτό θα ήταν η αρχή ενός ταξιδιού που θα της έμενε αξέχαστο! Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα πιο γλυκά και ανέμελα παιδικά όνειρα, γέμισε ένα παιδικό σακίδιο, έβαλε σαγιονάρες, λίγα βότσαλα στην τσέπη για τον γυρισμό, καβάλησε ποδήλατο και προσγειώθηκε σ’ έναν κόσμο αλλιώτικο! Εκεί που τα ρολόγια μετρούν τις ώρες τεμπέλικα, ενώ τα αηδόνια, οι ελέφαντες, τα ποντίκια, οι κούκλες και οι χιονάνθρωποι μιλούν ανθρώπινα και περιμένουν κι αυτά τον Αϊ-Βασίλη. Και η Ερμιόνη θ’ ανακαλύψει μυστικά κρυμμένα από το παρελθόν, που θα της λύσουν απορίες για το μέλλον που ούτε καν φανταζόταν…

Η Θεοδώρα Κατσιφή μας προτρέπει να ανακαλύψουμε «Τα μαγικά Χριστούγεννα του κυρίου Μούλερ».

Ένα Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι εμψύχωσης δημιουργικής γραφής για Μικρά παιδιά με Μεγάλες ιδέες! Εμπνεόμενοι από τα Χριστούγεννα, τα παιδιά με τη φαντασία τους  θα επινοήσουν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη ιστορία με πρωταγωνιστή τον κύριο Μούλερ. Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής απευθύνεται σε παιδιά που τους αρέσει να ακούν, να διαβάζουν, να γράφουν και να ζωγραφίζουν ιστορίες.


INFO

Κυδωνιών 4-6, Ταύρος - KN Group_Design that works

Η λίστα με τα δώρα της λαχειοφόρου βρίσκεται εδώ

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας»: Μία σειρά, επτά βιβλία, έξι συγγραφείς και μία εικονογράφος περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο 13 Απριλίου

«Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας»: Μία σειρά, επτά βιβλία, έξι συγγραφείς και μία εικονογράφος περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο 13 Απριλίου

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας έρχονται στον Ιανό το Σάββατο 13 Απριλίου στις 5μμ. Οι συγγραφείς θα συνομιλήσουν για τα βιβλία τους, η εικονογράφος Λίλα Καλογερή θα πραγματοποιήσει διαδραστικές δραστηριότητες και, τέλος, μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν σ’ ένα συναρπαστικό κουίζ με παρουσιαστή τον αγαπημένο συγ...

«Παιδί και ανάγνωση»: Μεγάλη έρευνα του ΟΣΔΕΛ για τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία και τι μπορεί να κάνει η πολιτεία

«Παιδί και ανάγνωση»: Μεγάλη έρευνα του ΟΣΔΕΛ για τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία και τι μπορεί να κάνει η πολιτεία

Από τις 2 Απριλίου ξεκίνησε η ενημερωτική καμπάνια της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση», της οποίας τα ευρήματα αναμένεται να είναι άκρως σημαντικά και θα κορυφωθεί στις 22 του μήνα με μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύ­μπια Δη­μο­τι­κό Μου­σι­κό Θέ­α­τρο «Μα­ρία Κάλ­λας». Κεντρική εικόνα: © Unsplash.

...
Θεατρικά αναλόγια νέων ελληνικών έργων για εφήβους στο Εθνικό: Γιαγιάννου, Γιαννουλάδης, Δερμιτζάκη, Παπαλέξη

Θεατρικά αναλόγια νέων ελληνικών έργων για εφήβους στο Εθνικό: Γιαγιάννου, Γιαννουλάδης, Δερμιτζάκη, Παπαλέξη

Τέσσερα νέα έργα για εφήβους πρόκειται να παρουσιαστούν με τη μορφή Αναλογίων την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Κτήριο Τσίλλερ.

Επιμέλεια: 018

Πρόκειται για τους καρπούς του προγράμματος «Νέες Φωνές», και ειδικότερ...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Αγγελίνα» της Ξένιας Καλογεροπούλου – Ένα αλλιώτικο παραμύθι και μια ξεχωριστή παράσταση

«Η Αγγελίνα» της Ξένιας Καλογεροπούλου – Ένα αλλιώτικο παραμύθι και μια ξεχωριστή παράσταση

Για το παραμυθι «Η Αγγελίνα» της Ξένιας Καλογεροπούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης και την θεατρική μεταφορά του παραμυθιού από την Ομάδα Ρετρό σε μια παράσταση που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Γράφει η Ελευθερία Ράπτου 

...
Αλεξάνδρα Μπουσίου: «Έχω υποφέρει αρκετά από όσα πίστευαν οι άλλοι ότι πρέπει να γίνω ή να είμαι»

Αλεξάνδρα Μπουσίου: «Έχω υποφέρει αρκετά από όσα πίστευαν οι άλλοι ότι πρέπει να γίνω ή να είμαι»

Με αφορμή το εικονογραφημένο βιβλίο της «Ήταν ένα ψαρόνι» (εκδ. Κλειδάριθμος) συζητάμε με τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μπουσίου για την ανάγκη να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του δίχως να ενδιαφέρεται τι πιστεύουν οι άλλοι. Κεντρική εικόνα: © Νίκος Κουστένης. 

Συνέντευξη στην ...

«Γονεϊκότητα» του Νίκου Γεωργίου – Τρόποι και μέθοδοι να γίνεις καλύτερος γονιός

«Γονεϊκότητα» του Νίκου Γεωργίου – Τρόποι και μέθοδοι να γίνεις καλύτερος γονιός

Για το βιβλίο του Δρ. Νίκου Γεωργίου «Γονεϊκότητα» (εκδ. Πεδίο). Ένας πλήρης οδηγός για τη σωστή ανατροφή των παιδιών. Κεντρική εικόνα: από την ταινία «Just Go With It» με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σάντλερ. 

Γράφει ο Λεωνίδας Καλούσης 

...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Η Αγγελίνα» της Ξένιας Καλογεροπούλου – Ένα αλλιώτικο παραμύθι και μια ξεχωριστή παράσταση

«Η Αγγελίνα» της Ξένιας Καλογεροπούλου – Ένα αλλιώτικο παραμύθι και μια ξεχωριστή παράσταση

Για το παραμυθι «Η Αγγελίνα» της Ξένιας Καλογεροπούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης και την θεατρική μεταφορά του παραμυθιού από την Ομάδα Ρετρό σε μια παράσταση που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Γράφει η Ελευθερία Ράπτου 

...
Πινόκιο: Στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στις σελίδες των βιβλίων – Μία παράσταση και 10 αναγνωστικές προτάσεις

Πινόκιο: Στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στις σελίδες των βιβλίων – Μία παράσταση και 10 αναγνωστικές προτάσεις

Κριτική παρουσίαση της παράστασης «Πινόκιο» που ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και επιλογή δέκα βιβλίων για να συναντηθούν τα παιδιά με τον ήρωα του Κάρλο Κολόντι.

Γράφει η Ελευθερία Ράπτου

Υ...

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Η ανθολογία του Νικηφόρου Βρεττάκου μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ποίηση

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Η ανθολογία του Νικηφόρου Βρεττάκου μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ποίηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ανατρέχουμε στην «Ανθολογία Ποίησης για παιδιά και νέους» του Νικηφόρου Βρεττάκου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Ομάδα 018

Πριν από ακριβώς 45 χρόνια, τον Μάρτιο του 1979, ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος εξ...

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ