KALOKAIRI 2024 VIVLIA DRASTHRIOTHTWN

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» σημαίνει καλοκαίρι με τα μάτια ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση. Προτείνουμε βιβλία για παιδιά από λίγων μηνών μέχρι 12 ετών. Για να τα διαβάσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές, να διασκεδάσουν, να ταξιδέψουν με αυτά, να αντλήσουν δύναμη και να δουν τον κόσμο τους να γίνεται μεγαλύτερος.

Επιλογή: Ελένη Κορόβηλα

Ξεκινώντας να γεμίσουμε τον σάκο με τα βιβλία των παιδιών για το φετινό καλοκαίρι, πρώτα διαλέγουμε εκείνα από την κατηγορία των βιβλίων γνώσεων που τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί ποιοτικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε βιβλία για τα μεγάλα παιδιά μέχρι την προεφηβεία, ενώ συνεχίζουμε με επιλογές βιβλίων για μικρότερους αλλά αυτόνομους αναγνώστες που διψούν για ιστορίες αλλά και για τα νήπια της προσχολικής ηλικίας. Τέλος, δεν παραλείπουμε τα βιβλία για μωρά. Όλα τα βιβλία είναι διαλεγμένα με γνώμονα να συντροφεύσουν τα παιδιά στις στιγμές της καλοκαιρινής ανάπαυλας διευρύνοντας τους ορίζοντές τους γλωσσικά, γνωστικά και συναισθηματικά.


018 dioptra kalokairina


Δέκα βιβλία γνώσεων

Το φεγγάρι και η σχέση μας με αυτό είναι ο κόσμος των ονείρων μας. Ο Ρομπ Χότζσον [Rob Hodgson] έγραψε το βιβλίο Όταν το φεγγάρι έγινε το φεγγαράκι μας (μτφρ. Αλεξάνδρα Γουργιώτη, εκδ. ΠΕΚ) για να αφηγηθεί τη δική του ιστορία και να εξηγήσει στα παιδιά με ποιο τρόπο είμαστε δεμένοι με το φεγγάρια και τις διάφορες φάσεις του. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών.

PEK FEGGARI

Η απόλυτη βιογραφία της Γης (εικονογράφηση Τζέισον Φορντ [Jason Ford], μτφρ. Αλεξάνδρα Γουργιώτη, εκδ. ΠΕΚ) του Νικ Λουντ [Nick Lund] είναι γραμμένη για παιδιά που τρελαίνονται με την Ιστορία και την επιστήμη.

PEK GH

Εδώ, παρουσιάζεται σαν ένα γοητευτικό παραμύθι στο οποίο η Γη αφηγείται η ίδια την ιστορία της, μια ιστορία 4,6 δισεκατομμυρίων χρόνων. Το βιβλίο προτείνεται για παιδιά από 5 ετών και άνω.


018 susaeta karelas 728


Από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα πάνω στη Γη, τα μεγαλύτερα και ευφυέστατα θηλαστικά παρουσιάζονται σε αυτόν τον εικονογραφημένο οδηγό για κάθε πτυχή της ζωής τους. Για να γραφτεί το βιβλίο Φάλαινες, η κρυφή ζωή τους (μτφρ. Όλγα Καρυώτη, εκδ. Πατάκη) σε κείμενο και εικονογράφηση της Ρένα Ορτέγα συνεργάστηκαν πολλοί επιστήμονες από το Μουσείο Κητωδών του Χούσαβικ στην Ισλανδία.

PATAKIS FALAINES

Στο βιβλίο των Ουκρανών δημιουργών Ρομάνα Ρομανίσιν και Αντρίι ΛέσιβΗ μαγεία της κίνησης (μτφρ. Θάνος Καραγιαννόπουλος, εκδ. Φουρφούρι) οι μικροί αναγνώστες θα συντονιστούν με τα φυσικά στοιχεία και τα άλλα πλάσματα στον πλανήτη και θα διαπιστώσουν ότι όλοι βρισκόμαστε σε διαρκή κίνηση.

FOURFOURI KINHSH

Ακολουθώντας τις εικόνες από νέον κι εντοπίζοντας το μονοπάτι των άλλων, τα παιδιά θα συνεχίσουν βαδίζοντας στο δικό τους ταξίδι στη ζωή.


018 key books archaiotita


Τον κόσμο μας κινούν οι σκέψεις και οι λέξεις που επιλέγουμε για να τις εκφράσουμε. Τα μεγαλύτερα παιδιά μαθαίνουν με το βιβλίο Σκέψου πίσω από τις λέξεις (μτφρ. Νοέλα Ελιάσα, εκδ. Διόπτρα) να αναζητούν τα νοήματα λέξεων που καθορίζουν τις ζωές μας. Τι σημαίνει καπιταλισμός; Τι είναι ο φασισμός; Ποια η σημασία του σεξισμού και ποια της παγκοσμιοποίησης; Η έμπειρη συγγραφέας βιβλίων για παιδιά, η Βρετανίδα Τρέισι Τέρνερ, εξηγεί τις σημασίες και τις αποφορτίζει.

DIOPTRA PISW APO TIS LEXEIS

Με τις λέξεις μιλάμε και στα αγαπημένα μας ζώα αλλά εκείνα πώς μας απαντούν; Το βιβλίο Πώς να μιλάς στα ζώα (μτφρ. Γιώργος Τσακνιάς, εκδ. Παπαδόπουλος) της Καλιφορνέζας Λίντι Ματίς είναι ένας οδηγός αποκρυπτογράφησης της γλώσσας των ζώων. Τα παιδιά μαθαίνουν τι προσπαθούν να μας πουν τα ζώα αλλά και πώς να τους απαντάμε.

PAPADOPOULOS PWS NA MILAS STA ZWA

Εκατοντάδες πληροφορίες, έγχρωμες φωτογραφίες συνθέτουν ένα μικρό εγχειρίδιο για την καλύτερη κατανόηση και συμβίωση με τα ζώα.


018 UTOPIA o kaliteros eaftos h2


Τα παιδιά καμιά φορά μπορεί να ακούσουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες τα είχαν πει όλα. Διαβάζοντας το βιβλίο της Σκωτσέζας ιστορικού Τζιν Μένζις Ελληνικοί Μύθοι - Θεοί, ήρωες και τέρατα της αρχαίας Ελλάδας (μτφρ. Ηλίας Μαγκλίνης, εκδ. Καπόν) τα παιδιά θα κρατήσουν στα χέρια τους καταπληκτικά εικονογραφημένες σελίδες με πληροφορίες για την αρχή των πάντων, τις Τιτανομαχίες, τα πάθη και τις έριδες των θεών και θα εξοικειωθούν με τη μυθολογία που αποτελεί τις ρίζες του Δυτικού πολιτισμού. Συστήνεται για παιδιά από 7 ετών.

Kapon GREEK MYTHS JEAN MENZIES

Από τη Μυθολογία στην Ιστορία, ο δρόμος είναι πλατύς αλλά βασίζεται σε ένα πολύτιμο στοιχείο: την αλήθεια, όπως πίστευε ο ιστορικός Πολύβιος (203-120 π. Χ.). Με τις Ιστορίες από τον Πολύβιο για μικρούς και μεγάλους (εικονογράφηση Έλλη Σπανιά, εκδ. Κέδρος) των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης Ανθής Λεούση και Ανδρέα Σπύρου, τα παιδιά κάνουν ένα μάθημα Ιστορίας και Γεωγραφίας διαβάζοντας τις ιστορίες που έγραψε ο Πολύβιος έχοντας ταξιδέψει για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τους τόπους και τα γεγονότα για να γράψει την «Παγκόσμια Ιστορία» του. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς τα παιδιά μαθαίνουν για τον ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο κατά τον 3ο αιώνα π.Χ.

KEDROS POLYVIOS

Έναν ευφάνταστο τρόπο για τη γνωριμία με σπουδαίες προσωπικότητες του παρελθόντος έχει βρει ο συγγραφέας Άντι Σιντ για να συστήνει στα παιδιά τους μεγάλους ηγεμόνες που διαμόρφωσαν τον κόσμο και έγραψαν Ιστορία.Στο βιβλίο Συνέντευξη με την Κλεοπάτρα και άλλους διάσημους ηγεμόνες (μτφρ. Μαρίζα Ντεκάστρο, εκδ. Παπαδόπουλος) τα παιδιά θα μπουν στη χρονομηχανή και θα μάθουν πώς διοικούν οι ηγεμόνες.

PAPADOPOULOS KLEOPATRA

Στο βιβλίο του με τίτλο Παιδιά, χωράει όλη η αρχαιόητητα στο ασανσέρ;(εκδ. KEY BOOKS) ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Παπακώστας μεταφέρει σε μια ειδική, εικονογραφημένη έκδοση για τα παιδιά το πολύ επιτυχημένο βιβλίο του για ενήλικο κοινό με τον ίδιο τίτλο (Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;).

KEYBOOKS ARHAIOTHTA PAIDIA

Με θετικό πνεύμα, ο Θεόδωρος Παπακώστας μεταφέρει γνώσεις και πληροφορίες στα παιδιά μιλώντας τους για υπερήρωες, παλάτια και αινίγματα.


018 ell grammata mageia


Για μεγάλα παιδιά 9 έως 12 ετών

Εκτός από τα βιβλία γνώσεων, τα παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα, αγαπούν πολύ τις ιστορίες. Η Εύη Πίνη με το σπονδυλωτό ιστορικό μυθιστόρημά της, που γίνεται πολύ επίκαιρο θίγοντας το ζήτημα των «κλεμμένων αρχαιοτήτων»,Η κυρά της Ελευσίνας(εκδ. Πατάκη) οδηγεί τους αναγνώστες από 9 ετών σε μια περιήγηση με στάσεις στην Ελευσίνα, τη Μήλο και την Αίγινα. Μια ιστορία για θεές, αρπαγές και λεηλασίες αρχαιοτήτων λίγο πριν ξεσπάσει η Επανάσταση του 1821.

PATAKIS KYRA ELEFSINAS

Τα ερωτήματα γιατί να διαβάζουν τα παιδιά κλασική λογοτεχνία και γιατί να τη διαβάζουν σε διασκευή απαντώνται καλύτερα με βιβλία όπως αυτά της σειράς «Τα παιδιά διαβάζουν κλασική λογοτεχνία» των εκδόσεων Διόπτρα. Ένα από αυτά είναιΗ φάρμα των ζώων (εκδ. Διόπτρα) του Τζορτζ Όργουελ σε διασκευή του συγγραφέα Μιχάλη Μακρόπουλου

DIOPTRA FARMA TWN ZWWN

Στη σειρά κυκλοφορούν και άλλες διασκευές κλασικής λογοτεχνίας («Οι Μικρές Κυρίες» της Λουίζα Μέι Άλκοτ, σε διασκευή Αργυρώς Πιπίνη και ο «Όλιβερ Τουίστ» του Τσαρλς Ντίκενς, σε μετάφραση-διασκευή Τατιάνας Γαλάτουλα).


018 psichogios AORATOS BOOKPRESS 728x120


Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη με Το ποδήλατό του (εκδ. Καλειδοσκόπιο) αφηγείται μια ιστορία του πολέμου με πολλή τρυφερότητα.

KALEIDOSKOPIO PODHLATO

Η ιστορία του Χασμ από την πόλη Χάφερ είναι μια σύγχρονη ιστορία όπως αυτές πολλών απλών καθημερινών παιδιών που ζουν ανέμελα και κάνουν ορθοπεταλιά στις ανηφοριές στις πόλεις όπου ζουν.


018 key books pyrosvestes


Αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στο μυθιστόρημα της Άννας Κουππάνου Όταν μας άφησε η θάλασσα(εκδ. Πατάκη) τα παιδιά διαβάζουν την ιστορία ενός κοριτσιού από την Κερύνεια που αναγκάστηκε να μπει σε ένα καράβι για την Ελλάδα μαζί με εκατοντάδες άλλα παιδιά, χωρίς γονείς και χωρίς να ξέρουν τι τα περιμένει. Εκπλήξεις, προκλήσεις, εμπόδια και ελπίδες.

PATAKIS KOUPANNOU THALASSA

Το μεσαιωνικό κάστρο και οι Γίγαντες του Ουρανού (εικονογράφηση Λίλα Καλογερή, εκδ. Διόπτρα) της Άννας Κοντολέων είναι το έκτο βιβλίο που κυκλοφορεί στη σειρά Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας. Μια πρωτότυπη σειρά όπου σε κάθε βιβλίο οι ήρωες είναι παιδιά ανήσυχα και απολύτως σύγχρονα, που αγαπούν τις περιπέτειες και τα μυστήρια, δεν αποχωρίζονται τις ηλεκτρονικές τους συσκευές και καθώς ταξιδεύουν στον κόσμο λύνουν παράξενα μυστήρια με την εφαρμογή Πορτολάνος.

DIOPTRA KATASKOPOI THS GEWGRAFIAS MESAIWNIKO KASTRO

Στην ιστορία της Κοντολέων ο Νάνος ταξιδεύει στη Γαλλία για μια δουλειά της μητέρας του. Μαζί με τους δύο νέους φίλους του, τη λιγομίλητη Μιόβη και τον πολυλογά Ορέστη, επισκέπτονται το Κάστρο των Επισκόπων για να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με αρπακτικά πουλιά. Στο ίδιο κάστρο φυλασσόταν παλιά ο Θυρεός των Επισκόπων με τους πολύτιμους λίθους του που χάθηκαν μυστηριωδώς. Η παράσταση με τα αρπακτικά πουλιά είναι γεμάτη απρόσμενα γεγονότα που οδηγούν με ένα ασυνήθιστο τρενάκι στην καρδιά ενός πυκνού δάσους που κρύβει ένα μυστικό. Ένα μυστικό που θα τους βοηθήσει να λύσουν όχι ένα, αλλά δύο μυστήρια.


018 peni peper metaixmio


Στην κατηγορία των βιβλίων φαντασίας, η Βρετανίδα Κάθριν Ράντελμε τα Απίθανα πλάσματα (μτφρ. Δημήτρης Μελικέρτης, εκδ. Ψυχογιός) παρουσιάζει έναν κόσμο επικό, περιπετειώδη και γεμάτο γενναία μυθικά πλάσματα που ζουν αρμονικά με τους ανθρώπους.

PSICHOGIOS APITHANA PLASMATA

Επικεντρωμένο στις σκέψεις, τα όνειρα και τις αγωνίες ενός παιδιού στην προεφηβεία,Το μεγάλο σύμπαν του Όλιβερ (μτφρ. Άγγελος Αγγελίδης, εκδ. Μεταίχμιο) του Χόρχε Τσαμ έχει χιούμορ, αυτοσαρκασμό και γλωσσική τόλμη που θα κερδίσουν τους συνομίλικους του ήρωα.

METAIXMIO MEGALO SYMBAN OLIVER

Διαβάζοντας λογοτεχνικές σειρές, τα παιδιά μεγαλώνουν μαζί με τους ήρωες, περνούν καλά και αισθάνονται ότι συναντούν τους φίλους τους. Στο ένατο βιβλίο της σειράς «Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων» του Στιούαρτ Γκιμπς, θα βρουν τον Μπεν Ρίπλεϊ που αυτή τη φορά καλείται να αναλάβει μια νέα αποστολή στη… θάλασσα. Σχολή κατασκόπων στη θάλασσα (μτφρ. Πετρούλα Γαβριηλίδου, Κλειδάριθμος) για μια κατασκοπική περιπέτεια με πολλές φουρτούνες.

KLEIDARITHMOS SHOLH KATASKOPWN THALASSA

Η Τίγρη (μτφρ. Βάσια Τζανακάρη, εκδ. Παπαδόπουλος) του SF Said διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον στο Λονδίνο που είναι πρωτεύουσα μιας Αυτοκρατορίας που κυβερνά τον κόσμο με διαχωρισμούς και διακρίσεις. Μια τίγρη, ένα μυστηριώδες ζώο με μαγικές δυνάμεις που βρίσκεται εγκλωβισμένο σε έναν σκουπιδότοπο, κινδυνεύει. Δυο παιδιά, ο Άνταμ και η Ζέιντι, πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή της ιστορίας της πόλης τους, θα προσπαθήσουν να βρουν τις δυνάμεις για να σώσουν την τίγρη.

PAPADOPOULOS TIGRH

Εμπρός να αλλάξουμε τον κόσμο! (μτφρ. Μαρίζα Ντεκάστρο, εκδ. Καπόν) είναι η προτροπή μέσα από αυτή την έκδοση που περιλαμβάνει 25 αληθινές ιστορίες τόλμης και επαναστατικότητας που συνέλεξε και παρουσιάζει η Αλεξάντρα Στιούαρτ. Ιστορίες καλοσύνης και ανθρωπιάς μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

KAPON EMPROS

Τα παιδιά μαθαίνουν και παραδειγματίζονται αλλά κυρίως συνειδητοποιούν ότι μπορούν κι εκείνα να αλλάξουν τον κόσμο υιοθετώντας καλές πρακτικές σε κάθε έκφανση της ζωής τους, επιλέγοντας πάντα μια ηθική στάση ζωής.


018 susaeta Akenaton 728


Για παιδιά από 6 έως 9 ετών

Έτοιμα για το άνοιγμα στον κόσμο και σε ξένους πολιτισμούς είναι τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού που διαβάζουν αυτόνομα και απολαμβάνουν τη συντροφιά του βιβλίου. Η Ξένια Καλογεροπούλου βασίζεται σε ένα παραμύθι από τη Φινλανδία και παρουσιάζει Τα δώρα του βασλιά της θάλασσας(εκδ. Μάρτης) σε εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού. Με ήρωες τον Μάτε και τη Μάρθα που ζουν μια απλή και ταπεινή ζωή αλλά κάνουν όνειρα για να γίνει καλύτερη. Πού σταματούν όμως τα όνειρα και πού αρχίζει η απληστία; Πόσα χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι;

MARTIS DWRA XENIA KALOGEROPOULOU

Όταν ούτε οι πιο σοφοί γιατροί του κόσμου, ούτε οι πιο ξακουστοί κλόουν και ταχυδακτυλουργοί της οικουμένης δεν καταφέρνουν να θεραπεύσουν τον βασιλιά Βαρύθυμο τον Έβδομο από την ακεφιά του, η κατάσταση φαίνεται να είναι απελπιστική. Αυτή είναι κατάσταση στο ξεκίνημα της ιστορίας του Ευγένιου Τριβιζά Ένας κατσούφης βασιλιάς (εικονογράφηση Βαγγέλης Ελευθερίου, εκδ. Ελληνικά Γράμματα).

ELLHNIKA GRAMMATA TRIVIZAS KATSOUFHS VASILIAS

Πώς θα εξελιχθεί; Θα βρεθεί κάποιος, ένας εντελώς αναπάντεχος «παίκτης» να θεραπεύσει αυτό που κανείς άλλος δεν μπόρεσε; Τα παιδιά, κάθε γενιάς, πρέπει να μυούνται στον κόσμο του Τριβιζά όπου φυσά ακατάπαυστα αέρας ελευθερίας και ανατροπής.


018 UTOPIA mikra vimata


Με το εικονογραφημένο παραμύθι της Ιρένα Βερντού Ένα γράμμα (εικονογράφηση Βερόνικα Αράντα, μτφρ. Εύη Γεροκώστα, εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη) τα παιδιά θα διαβάσουν μια ιστορία για τη σημασία που έχει να εκφράζουμε με λέξεις τα συναισθήματά μας. Ένας κατσούφης Γάτος θα λάβει ένα μήνυμα ίσως του αλλάξει τη ζωή. Πολύ όμορφη ιστορία που μπορεί να λειτουργήσει ως έναυσμα για να γράψουν τα παιδιά φέτος το καλοκαίρι τα δικά τους γράμματα με μηνύματα όπως αυτό της ιστορίας και να μάθουν τη χαρά να στέλνεις μήνυμα αγάπης.

KOKKINH KLWSTH DEMENH GRAMMA

Στο βιβλίο της Μαρίας Λοϊζίδου ΠΦ! Με δρόμους, πανιά και φτερά (εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια, εκδ. Ψυχογιός) τα παιδιά θα έχουν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Θα βρεθούν στα παρασκήνια της ιστορίας και θα τα δουν όλα από την καλή κι από την ανάποδη. Αποδόμηση, χιούμορ, ειλικρίνεια που κάνουν πέρα τα στερεότυπα δίνοντας το σύνθημα ότι όλοι έχουν κάτι να πουν και μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές στη δική τους ιστορία.

PSICHOGIOS PF LOIZIDOU

Με αστείρευτο δυναμισμό Η τρομερή Αντέλ (μτφρ. Πετρούλα Γαβριηλίδου, εκδ. Κλειδάριθμος) του Κυρίου Ταν (κείμενο) και της Κυρίας Πρίκλι (εικονογράφηση) συνεχίζει να παρασύρει τα παιδιά σε ένα σπιράλ κεφιού και επίμονης αναζήτησης της χαράς ενώ εκείνη είναι μες τα νεύρα. 

KLEIDARITHMOS ADELE TROMERH

Σε αυτή την περιπέτεια της, (Κανένα έλεος για τα ζωντοβλαμμένα!) η σκανταλιάρα Αντέλ από τη Γαλλία, πηγαίνει κατασκήνωση σε ένα ειδυλλιακό μέρος μέσα στη φύση και βέβαια θα τα κάνει άνω κάτω.


018 psichogios TA DWRA TOY BASILIA THS THALASSAS BOOKPRESS 728x120


Η ιστορία του μάγου Γκάμλακ (μτφρ. Μάρω Ταυρή, εκδ. Μεταίχμιο) του Άνταμ Ρεξ είναι η εισαγωγή σε έναν κόσμο όπου συμβαίνουν πράγματα μαγικά.

METAIXMIO MAGOS GAMLAK

Φαντάσματα, νεράιδες, μια σοφή κορακίνα κι ένας κοντούλης μάγος που θέλει πάνω απ' όλα να γίνει ήρωας. Είναι ο κάπως αδέξιος και αστείος Γκάμλακ. Μια ιστορία για τις αναπάντεχες πηγές ηρωισμού, που θα έχει και συνέχεια. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς.


018 ell grammata trivizas


Η σπουδαία Άγκαθα Κρίστι γίνεται πηγή έμπνευσης για ακόμη μια σειρά με πρωταγωνίστρια μια ηρωίδα που φέρει το διάσημο όνομά της και επιπλέον περιηγείται στις ιστορίες της και λύνει μυστήρια.Μια σειρά καλογραμμένων βιβλίων με πρώτη ιστορία το Η Μις 'Άγκαθα - Μυστήριο στο Λονδίνο(μτφρ. Πετρούλα Γαβριηλίδου, Ελληνικά Γράμματα) από την Κριστίν Παλουί (κείμενο) και τη Σοφί Λελιέ (εικονογράφηση). Κυκλοφορούν ήδη άλλες δύο ιστορίες: Μυστήριο στο Παρίσι και Μυστήριο Οριάν Εξπρές.

ELLHNIKA GRAMMATA MISS AGATHA LONDINO

Μυστήρια, περιπέτειες, υπερδυνάμεις, σαρκασμός, σύγχρονες μορφές οικογένειας, τεχνολογία και πίστη ότι με ομαδική δουλειά, σκέψη και σωστή ανάλυση των καταστάσεων όλα λύνονται: Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο θριαμβεύουν τα αδέλφια Τζούλια και Ντιέγκο ο πολύ ξεχωριστός σκύλος και η ερευνήτρια γάτα τους στη σειρά Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς του Ισπανού Ισαάκ Παλμιόλα. Στη 19η ιστορία της σειράς με τίτλο Το πιο viral μυστήριο (μτφρ.Τιτίνα Σπερελάκη, εκδ. Διόπτρα) λύνουν ακόμη ένα μυστήριο που ξεκινάει από το TikTok

DIOPTRA PALMIOLA VIRAL

Ο Σελ Σιλβερστάιν, ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς βιβλίων για παιδιά του 20ου αιώνα, αλλά και ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης είναι ο δημιουργός, μεταξύ πολλών άλλων, του παραμυθιού Το δέντρο που έδινε (μτφρ. Μαρία Αγγελίδου - Άγγελος Αγγελίδης, εκδ. Διόπρτα). Το σκίτσο του είναι λιτό και αστείο, η γλώσσα του ένα κελαρυστό ρυάκι λέξεων που δροσίζει τη σκέψη των παιδιών και τα οδηγεί σε σπουδαίες ανακαλύψεις για τον κόσμο γύρω τους και τον εαυτό τους.Στην ιστορία Ένας καμηλοπάρδαλος και μισός(μτφρ. Μαρία Αγγελίδου, εκδ. Διόπρτα) που ξεδιπλώνεται σε έμμετρο, ομοιοκατάληκτο στίχο, τα παιδιά θα διασκεδάσουν και θα βρουν αφορμές για γλωσσικά παιχνίδια.

DIOPTRA KAMHLOPARDALOS SILVERSTEIN

Η επανέκδοση του αγαπημένου παραμυθιού Η βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (εικονογράφηση Marjorie van Heerden, εκδ. Πατάκη) δίνει την ευκαιρία σε ακόμα μια φουρνιά παιδιών να ζήσουν την περιπέτεια του άφοβου Κοριτσιού και του Δράκου που έσπαιρνε τον φόβο.

PATAKIS HLIOPOULOS VALITSA TREIS TSAGIERES

Πώς το Κορίτσι καταφέρνει να αλλάξει τον Δράκο και τι μυστικά κρύβουν μέσα τους οι τρεις τσαγιέρες της; Όλα τα μυστικά θα αποκαλυφθούν με υπομονή και θάρρος.


018 pedio dollhouse


Για νήπια από 3 έως 6 ετών

Μια πολύ ωραία ιδέα για τις διακοπές των παιδιών είναι να μυηθούν στον κόσμο του Καραγκιόζη. Εκτός από τις κουκλοθεατρικές παραστάσεις, ένας πολύ δημιουργικός τρόπος είναι ακούγοντας και, γιατί όχι, παίζοντας τις ιστορίες του πολύποθου και θυμόσοφου ήρωα που εντάσσεται στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Αυτό προτείνει ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς με το βιβλίο του Άκουσε ιστορίες σκιών με τον Καραγκιόζη (εκδ. Susaeta).

SUSAETA KARAGIOZHS

Για μικρά παιδιά από 3 ετών είναι γραμμένο Το μυστικό της τσούχτρας (εκδ. Κλειδάριθμος) της Λήδας Βαρβαρούση. Έμπειρη και πάντα με κεφάτες δημιουργίες, η Βαρβαρούση έφτιαξε ένα θαλασσινό σύμπαν με ήρωα ένα μικρό ψαράκι τολμάει να βγει από το δωμάτιό του ακολουθώντας ένα παράξενο πλάσμα. 

KLEIDARITHMOS VARVAROUSH TSOUHTRA

Το ψαράκι θα ενωθεί με μια χταπόδα (!), ένα ηλεκτροφόρο χέλι και έναν ιππόκαμπο που θα το ακολουθήσουν στο ταξίδι του προς το άγνωστο πέλαγος. Μια καλή γιαγιά φάλαινα θα βοηθήσει με τον τρόπο της.


018 pek feggaraki 728x120


Η Ιταλίδα βραβευμένη εικονογράφος Μπεατρίς Αλεμάνια δημιουργεί βιβλία για μικρά παιδιά. Σε όποια ηλικία όμως κι αν έρθει κάποιος σε επαφή με τη δουλειά της, θα ωφεληθεί από την τρυφερότητα, την ειλικρίνεια, τον τρόπο που μετατράπει τη γλυκιά μελαγχολία σε αισιοδοξία και ελπίδα. Στο βιβλίο της Το θαυμάσιο στρουμπουλό-μαλλιαρό-μικρό (μτφρ. Κέλλυ Δημοπούλου, εκδ. Πουά) παρουσιάζει την ιστορία της μικρούλας Εντίθ, που την φωνάζουν Εντί και που παρότι ο μπαμπάς της μιλάει πέντε γλώσσες, η μαμά της τραγουδάει σαν αηδόνι κι η αδερφή μου είναι η βασίλισσα του πατινάζ στον πάγο, εκείνη δεν ξέρει να κάνει τίποτα. Μήπως όμως δεν είναι ακριβώς έτσι

POUA STROUMPOULOMIKRO

Μια τρυφερή ιστορία θα διαβάσουν τα μικρά παιδιά στο βιβλίο του Μάριο Μπελίνι Το αγόρι και το βουνό(εικονογράφηση Μαριάνα Κόπο, μτφρ. Ηλιάνα Αγγελή, εκδ. Κλειδάριθμος). Τι είναι το βουνό στη ζωή ενός αγοριού; τι συμβολίζει και πώς το αποτυπώνει στις ζωγραφιές του; τι διαστάσεις έχει πραγματικά και πώς θα αναμετρηθεί μαζί του; Μια ιστορία για τη φιλία, τις ανακαλύψεις και τις δυνάμεις που σιγά σιγά αναδύονται καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, όπως τα εικαστικά.

KLEIDARITHMOS TO AGORI KAI TO VOUNO

Ακόμα μια έκρηξη δημιουργικότητας από την Κατερίνα Κρις που με το νέο της βιβλίο Η μικρή αλχημίστρια (εκδ. Πατάκη) κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: βάζει τα παιδιά στο παιχνίδι. Πρωταγωνίστριά της, ένα κορίτσι που ξέρει να φωτίζει με χρώμα τις γκρίζες στιγμές και να χαρίζει φως. Τα παιδιά δεν θα χάσουν ακολουθώντας τα βήματά της. 

PATAKIS MIKRH ALHIMISTRIA

Θα δώσουν όνομα και κυρίως χρώμα στα συναισθήματά τους και θα δημιουργήσουν το δικό τους πολύχρωμο και πολύτιμο οπλοστάσιο για κάθε στιγμή που μια αρνητική σκέψη πάει να ρίξει τη σκιά της.


018 pek apolyth biografia 728x120


Στη σειρά Οι ιστορίες της κουκουβάγιας του Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ, τα παιδιά και οι γονείς τους διαβάζουν μικρά φιλοσοφικά παραμύθια που θίγουν, κάθε φορά, ένα μεγάλο θέμα για τη ζωή μικρών και μεγάλων. Στην πιο πρόσφατη ιστορία, την τρίτη της σειράς, με τίτλο Το αρκουδάκι που ήθελε να είναι ευτυχισμένο (μτφρ. Μάρω Ταυρή, εκδ. Μεταίχμιο) ο μικρός Γκαστόν θέλει να μάθει τι είναι η ευτυχία. Δύσκολη ερώτηση! Ευτυχώς, η Αθηνά η κουκουβάγια είναι εκεί για να τον βοηθήσει και μαζί θα βρουν τη συνταγή της ευτυχίας.

METAIXMIO ISTORIES THS KOUKOUVAGIAS

Η νεά σειρά με τίτλο για παιδιά από 3 ετών Σκυλάκος και κούταβος (μτφρ. Σέβυ Σπυριδογιαννάκη, εκδ. Ψυχογιός) της καταξιωμένης Κάθριν Άπλγκεϊτ είναι εγγύηση ότι τα παιδιά θα κάνουν παρέα με τρυφερά πλάσματα που έχουν ανησυχίες ίδιες με τις δικές τους, είναι σκανταλιάρικα και παιχνιδιάρικα ακόμα κι όταν ξεχνουν καμιά φορά τους καλούς τους τρόπους. Στη σειρά κυκλοφορούν ήδη άλλα δύο βιβλία, ώστε να μη λείψει από την παρέα των παιδιών ο απολαυστικός σκυλάκος.

PSICHOGIOS SKYLAKOS KOUTAVOS

Ένα πολύχρωμο, φασαριόζικο εικονογραφικό πλαίσιο για να γνωρίσουν τα παιδιά τους Πυροσβέστες σε δράση! (μτφρ. Κέλλυ Δημοπούλου, εκδ. KEY BOOKS). Ο βραβευμένος Αμερικανός εικονογράφος R. W. Alley δημιουργεί για τα παιδιά ένα βιβλίο για να γνωρίσουν πόσο σημαντική δουλειά κάνουν οι πυροσβέστες. Στην ιστορία επεμβαίνουν για να σώσουν ταγατάκια-τιγράκια, που είναι δίδυμα αδερφάκια και κινδυνεύουν.Οι πυροσβέστες της Κοιλάδας του Ανέμου σπεύδουν για τη διάσωση και τα παιδιά διασκεδάζουν μαθαίνοντας.

KEYBOOKS PYROSVESTES SE DRASH

 

Τα γενέθλια του Μέλιου του Θοδωρή Παπαιωάννου (εκδ. Ίκαρος) σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή είναι μια επετειακή έκδοση για τα 10 χρόνια του Μέλιου. Τα παιδιά θα γιορτάσουν μαζί του, θα παίξουν, θα βρεθούν στις Χώρες του Ανάποδα, του Απέναντι και του Αντάμα, όπου ο Μέλιος το σκαθάρι έχει εδώ και τόσα χρόνια μεγαλουργήσει. Το βιβλίο είναι και μια αφορμή για να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά τη ζωή του Μέλιου μέσα από όλα τα προηγούμενα βιβλία του, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και έμπνευση για ναδιοργανώσουν τα δικά τους ξεχωριστά γενέθλια.

IKAROS PAPAIWANNOU GENETHLIA MELIOU

Στο τρυφερό, ποιητικό παραμύθι της Κατερίνας Ζωγράφου με τίτλο Πώς είναι ο κόσμος (εικονογράφηση Κέλλυ Ματαθία-Κόβο, εκδ. Μεταίχμιο) ένα παιδικό χεράκι κρατά το νήμα της αφήγησης και με συνοδοιπόρο ένα μικρούλι κόκκινο πουλάκι ξεκινά να ανακαλύψει τον κόσμο. Το μικρό παιδί, μικρότερο από έξι ετών, έχει ανάγκη να εξερευνήσει τον πραγματικό κόσμο που το περιβάλλει, να βρει τις ρίζες του σε αυτόν και αργότερα να μπορέσει, έχοντας τον σαν βάση, να αρχίσει επόμενα ταξίδια τροφοδοτημένα από τη φαντασία του και τα όνειρά του. Ο μικρός περιπατητής αυτή της σύντομης ιστορίας που ξεδιπλώνεται σε 40 εικονογραφημένες σελίδες συνομιλεί με όλα τα γήινα: την πέτρα, το χώμα, τα δέντρα, το χορτάρι, τα έμβια πλάσματα. Σε μια στιγμή θα λάβει απάντηση από το πουλί ότι ο κόσμος είναι «ασταθής, όλο αλλάζει». Μια απόκριση ταυτόχρονα ανοιχτή για πολλές ερμηνείας αλλά ίσως κάπως πρόωρη για ένα παιδί της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που προοδευτικά γνωρίζει τον πραγματικό κόσμο και αναγνωρίζει τη θέση του μέσα σε αυτόν.

METAIXMIO PWS EINAI O KOSMOS


018 psichogios MHPWS EIDES TON ELEFANTA BOOKPRESS 728x120


Για μωρά και πολύ μικρά παιδάκια

Είναι βιβλίο αν οι σελίδες του δεν είναι χάρτινες ή έστω από χαρτόνι; Είναι. Τα πρώτα πάνινα βιβλία των μωρών φτιαγμένα από καλοραμμένο, βαμβακερό ύφασμα τους προσφέρουν τη χαρά να ανακαλύψουν πώς ξεδιπλώνεται μια ιστορία ενώ εκείνα μαθαίνουν να γυρίζουν ασφαλείς και ευχάριστες στην αφή σελίδες που κάνουν ήχους και διεγείρουν τις αισθήσεις. Το ψαράκι και οι φίλοι του (εκδ. Susaeta) σχεδιασμένο από την Ιταλίδα Φραντσέσκα Φέρι είναι ένα τέτοιο δείγμα με καλοκαιρινό θέμα για να συντροφεύσει τα μωρά στη βόλτα τους στη θάλασσα, στο καρότσι τους ή και την κούνια τους ενώ γνωρίζουν τον κόσμο.

SUSAETA PSARAKI FILOI

Στο ίδιο θαλασσινό περιβάλλον και η σύντομη ιστορία με το χαρτονέ βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά Στη θάλασσα (μτφρ. Αναστασία Αθηναίου, εκδ. Διόπτρα) της έμπειρης στα βιβλία για βρέφη και νήπια Ρεμπέκα Βιρασεκέρα που κυκλοφορεί στη σειρά «Τι είμαι;». Τα παιδιά αγγίζουν και ανακαλύπτουν τα ζωάκια που κρύβονται στη θάλασσα μέσα από αυτό το πολύχρωμο παιχνιδοβιβλίο με τις διαφορετικές υφές. Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο Στο βουνό.

DIOPTRA STH THALASSA

Για πολύ μικρά παιδιά είναι φτιαγμένα τα βιβλία που στήνονται με βάση το παιχνίδι «ψάξε-βρες», δηλαδή βιβλία όπως οι ιστορίες με ήρωα το Ποντικάκι Μο. Ένα τέτοιο είναι το Μια μέρα στη Δεντρούπολη (μτφρ. Τζέμα Δεσύλλα, εκδ. Διόπτρα) της Yayo Kawamura.Τα παιδιά παίζουν με το Ποντικάκι Μο και τον Τιγράκο και μέσα από τις κρυμμένες εικόνες ανακαλύπτουν πώς περνούν τη μέρα τους.

DIOPTRA PONTIKAKI MO DENTROUPOLH

Από τις αποσκευές των μωρών δεν μπορούν να λείπουν τα βιβλία με ήχους και μουσική. Δίνουν σε συνδυασμό με τις εικόνες μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ανακάλυψης καθώς τα μικρά χεράκια μυούνται στο τελετουργικό να γυρίζουν τη σελίδα για να συναντήσουν την επόμενη έκπληξη. Στο βιβλίο Η φύση με μουσική (μτφρ. Αντωνία Γουναροπούλου, εκδ. Πατάκη) τα μικρά παιδιά θα ακούσουν 12 κλασικές μελωδίες 12 μεγάλων συνθετών εμπνευσμένες από τη φύση και θα τις συνδυάσουν με 12 εικόνες.

PATAKIS FYSH ME MOUSIKH

Στη σειρά ιστοριών Μινιμόνι για πολύ μικρά παιδιά που κυκλοφορούν σε τετράγωνου σχήματος χαρτονέ βιβλία, μια μικρούλα κάνει συντροφιά στους συνομίλικούς της και μαζί ανακαλύπτουν τον κόσμο.Γεια! (μτφρ. Ελένη Κατσαμά, εκδ. Ίκαρος) λέει η Μινιμόνι στον σκύλο, τη γάτα, το ψαράκι καθώς γνωρίζεται με τα ζωάκια. Τρυφερό σκίτσο και προσεγμένο κείμενο για τα μικρά παιδιά, της Rocio Bonilla

IKAROS MINIMONI

Τα μωρά ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσα από το σώμα τους. Στο πολύχρωμο και καλοσχεδιασμένο βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά Μύτη, πόδια και κοιλίτσα (μτφρ. Δέσποινα Παπαδούδη, Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη, εκδ. Σιέλ) της Sally Nicholls, τα παιδιά θα παίξουν και θα ακούσουν αστείους ήχους πατώντας τα μέρη του σώματος. Ένα παιχνιδοβιβλίο υψηλής ποιότητας σε εικονογράφηση της βραβευμένης Gosia Herba.

SIEL MYTH PODIA KOILITSA

Από τα 2 περίπου, τα νήπια απολαμβάνουν να γνωρίζουν τον κόσμο μέσα από τις λέξεις παρέα με αγαπημένους ήρωες των βιβλίων. Στο χαρτονέ βιβλίο μεγάλων διαστάσεων Τικ και Τέλα - Οι πρώτες μου λέξεις (μτφρ. Ελένη Κατσαμά, εκδ. Ίκαρος) του Άξελ Σέφλερ, οι πολύ μικροί αναγνώστες θα βρουν ατέλειωτα ερεθίσματα για παιχνίδι μέσα από τις εκατοντάδες εικόνες και μαζί με αυτές 30 αναδιπλούμενα μέρη που κρύβουν εκπλήξεις και εκατοντάδες νέες λέξεις για να αρχίσουν να αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες και να γίνουν καλοί αναγνώστες.

IKAROS TIK KAI TELA LEXEIS

Οι ανακαλύψεις δεν σταματούν. Στη σειρά Βρίσκω και μαθαίνω της Τσέχας εικονογράφου και συγγραφέα Μάγκντα Γκαργκουλάκοβα τα μικρά παιδάκια έχουν στη διάθεσή του βιβλία πολύ προσεγμένα με εικονογράφηση που τους διεγείρει την περιέργεια και τα κινητοποιεί. Τρία βιβλία κυκλοφορούν στη σειρά και ένα από αυτά είναι ένα χαρούμενο και διασκεδαστικό παιχνίδι με τα Χρώματα (μτφρ. Τατιάνα Γαλάτουλα, εκδ.Utopia).

UTOPIA HRWMATA

Μεγαλώνοντας αμέτρητα μωρά και νήπια γίνονται αδελφάκια και ετοιμάζονται να πουν Σ'αγαπώ, μικρό μωράκι!(μτφρ. Μάρω Ταυρή, εκδ. Μεταίχμιο), ακριβώς όπως το μαθαίνει και το ποντικάκι στο βιβλίο της Αλεξαντρά Γκαριμπάλ. Απορίες, ανησυχίες και ανυπομονησία για μια σχέση που δεν είναι αυτονόητη.

METAIXMIO GARIBAL MIKRO MWRAKI

Από πολύ νωρίς τα παιδιά επιζητούν τους φίλους. Στη μικρή ιστορία Ο φίλος μου ο δεινόσαυρος (μτφρ. Ηλιάνα Αγγελή, εκδ. Κλειδάριθμος) της Γκάμπι Ντόνεϊ ένα μικρό κορίτσι ονειρεύεται να έχει το δικό του κατοικίδιο. Και τι καλύτερο από έναν δεινόσαυρο; Φυσικά, θα χρειαζόταν άφθονη τροφή, μια ολόκληρη πισίνα για να πίνει νερό και μια μεγάλη πόρτα για να μπαινοβγαίνει εύκολα. Όμως θα ήταν σίγουρα ο τέλειος φίλος στο παιχνίδι.

KLEIDARITHMOS FILOS DEINOSAVROS

Διαβάστε επίσης τις προτάσεις μας για Βιβλία Δραστηριότητων:«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – Βιβλία δραστηριοτήτων για δημιουργικά και χαρούμενα παιδιά.

Ακολουθήστε την bookpress.gr στο Google News και διαβάστε πρώτοι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – Βιβλία δραστηριοτήτων για δημιουργικά και χαρούμενα παιδιά

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – Βιβλία δραστηριοτήτων για δημιουργικά και χαρούμενα παιδιά

Βιβλία για το καλοκαίρι: Δραστηριότητες, γρίφοι, παιχνίδια, ασκήσεις, σταυρόλεξα και κρυπτογράμματα. Μια επιλογή από τις πρόσφατες εκδόσεις για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Επιμέλεια: Ελένη Κορόβηλα

Με το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και δημοτικών σ...

5 μυθιστορήματα για ανήσυχους εφήβους και νέους – Μυστικά, απόρριψη, φυγή, ανατροπές και συγκίνηση

5 μυθιστορήματα για ανήσυχους εφήβους και νέους – Μυστικά, απόρριψη, φυγή, ανατροπές και συγκίνηση

Οι ήρωες και οι ηρωίδες των πέντε μυθιστορημάτων που επιλέγουμε αναζητούν απαντήσεις, ψάχνουν τη θέση τους μέσα στον κόσμο και δεν βολεύονται με όσα έχουν. 

Επιμέλεια: Διονύσης Μαρίνος

Μέλλον διάπλατο, αλλά όχι πάντα φ...

Δώδεκα βιβλία για να διαβάσουν τα παιδιά στις διακοπές του Πάσχα: Χωρίς λαγούς και σοκολατένια αβγά αλλά με πολλή αγάπη

Δώδεκα βιβλία για να διαβάσουν τα παιδιά στις διακοπές του Πάσχα: Χωρίς λαγούς και σοκολατένια αβγά αλλά με πολλή αγάπη

Μια επιλογή δώδεκα βιβλίων για να προσφέρουμε στα παιδιά για τις γιορτές του Πάσχα. Βιβλία που δεν αντλούν τη θεματική τους από τις παραδόσεις και τα έθιμα των ημερών αλλά εμφορούνται από μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ειρήνης.

Επιμέλεια: Ελένη Κορόβηλα

...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

«Αμφίβια» του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη (κριτική) – Το ευαίσθητο δέρμα της εφηβείας

«Αμφίβια» του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη (κριτική) – Το ευαίσθητο δέρμα της εφηβείας

Για το μυθιστόρημα για εφήβους του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη «Αμφίβια» (εκδ. Πατάκη).

Γράφει η Λίλα Τρουλινού

Όσοι πιστεύουν πως η εφηβική λογοτεχνία είναι ένα τεράστιο χασμουρητό, μια σκέτη πλήξη, καθώς καλεί τον νέο σε μια διαδικασία μαθητείας...

Στο όνομα του πατέρα: 8 βιβλία για τις αθέατες πλευρές της πατρότητας

Στο όνομα του πατέρα: 8 βιβλία για τις αθέατες πλευρές της πατρότητας

Πατέρες διάσημοι, αλλά και της διπλανής πόρτας. Όλοι αναζητούν τον ρόλο τους στον 21ο αιώνα. Επιλέγουμε οκτώ βιβλία που εστιάζουν στις αθέατες πλευρές του ρόλου της πατρότητας, με τη βοήθεια άλλοτε της ψυχανάλυσης και άλλοτε της λογοτεχνίας.

Επιμέλεια: Ελένη Κορόβηλα ...

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δύο βιβλία με πρωταγωνίστρια μια... πλαστική σακούλα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δύο βιβλία με πρωταγωνίστρια μια... πλαστική σακούλα

Για τα βιβλία «Οι περιπέτειες μιας σακούλας» και «Οι περιπέτειες μιας σακούλας στο δάσος» της Χριστίνας Κασιντή, σε εικονογράφηση της Ράνιας Μακρυγιάννη, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Γράφει η Ελευθερία Ράπτου

...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – 50 βιβλία για παιδιά από 0 έως 12 ετών

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – 50 βιβλία για παιδιά από 0 έως 12 ετών

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» σημαίνει καλοκαίρι με τα μάτια ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση. Προτείνουμε βιβλία για παιδιά από λίγων μηνών μέχρι 12 ετών. Για να τα διαβάσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές, να διασκεδάσουν, να ταξιδέψουν με αυτά, να αντλήσουν δύναμη και να δουν τον κόσμο τους να γίνεται μεγαλύτερος.

...
«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – Βιβλία δραστηριοτήτων για δημιουργικά και χαρούμενα παιδιά

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – Βιβλία δραστηριοτήτων για δημιουργικά και χαρούμενα παιδιά

Βιβλία για το καλοκαίρι: Δραστηριότητες, γρίφοι, παιχνίδια, ασκήσεις, σταυρόλεξα και κρυπτογράμματα. Μια επιλογή από τις πρόσφατες εκδόσεις για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Επιμέλεια: Ελένη Κορόβηλα

Με το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και δημοτικών σ...

5 μυθιστορήματα για ανήσυχους εφήβους και νέους – Μυστικά, απόρριψη, φυγή, ανατροπές και συγκίνηση

5 μυθιστορήματα για ανήσυχους εφήβους και νέους – Μυστικά, απόρριψη, φυγή, ανατροπές και συγκίνηση

Οι ήρωες και οι ηρωίδες των πέντε μυθιστορημάτων που επιλέγουμε αναζητούν απαντήσεις, ψάχνουν τη θέση τους μέσα στον κόσμο και δεν βολεύονται με όσα έχουν. 

Επιμέλεια: Διονύσης Μαρίνος

Μέλλον διάπλατο, αλλά όχι πάντα φ...

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω το newsletter σας
ΕΓΓΡΑΦΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

22 Ιουνίου 2024 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» – 50 βιβλία για παιδιά από 0 έως 12 ετών

«Καλοκαίρι χωρίς οθόνες» σημαίνει καλοκαίρι με τα μάτια ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση. Προτείνουμε βιβλία για παιδιά από λίγων μηνών μέχρι 12 ετών. Για να τα διαβάσουν σ